Hvalpene 6. uge

 

Fortsættes her: Hvalpene 7. uge.

 

23/5-2012.

 

Negleklip stod på dagen program, så efter morgenmaden i det fri, måtte de en efter en have sylene klippet. Det bliver bestemt ikke nemmere jo ældre de bliver, men de fleste tog det fint, og alle negle blev klippet. Efterhånden som de kom forbi negleklipperen, fik de deres halsbånd på, hvilket også gjore, der var styr på hvem der havde fået klippet. Allerede i dag tog de halsbåndene noget bedre, der blev dog stadig kløet en hel del. Efter den hårde oplevelse, var en lur tiltrængt, og den blev taget i skyggen på terrassen.

I eftermiddags var det blevet tid til at møde et trimmebord. De skal gerne være fortrolige med at være på bord, da det letter pels arbejdet senere, at få dem op i højden. Udstyret med en lommefuld baby kiks og en kam, kom de en af gangen op på bordet. Den tid de var om at gnaske kiksen i sig, redte jeg dem på stille og rolige på ryggen, hvilken ingen af dem tog sig sønderligt af, de var jo optaget af kiksen. Efter besøg på bordet, blev halsbåndet taget af igen.

 

Buggy.

 

Spot.

 

Zebra.

 

Beauty.

 

Panther.

 

Stripe.

 

Tail.

 

Der er sat et transport bur ind i hvalpegården i dag. Uden låge bare en lille hule, og den stod ikke tom længe.

 

Stripe flyttede straks ind.

 

 

Uno er bare den bedste legetante siger Panther.

 

Denne uge lakker mod enden, så tid til lidt status.

 

Motorikken er blevet meget bedre, de løber, hoppe, bære på ting, trækker i tov og grene.

Måltiderne indtages med væsenlig større hastighed, og alle tager fortsat på.

Deres tænder er blevet rigtig mange, og de skal afprøves på alt.

De tager nogle gode kampgreb på hinanden, men er også begyndt at sige fra, hvis modparten er for hård ved dem.

Tissesøerne bliver færre og færre i hvalpegården, hvilket jeg kan takket vejret for, men de har fået en god ide om, hvor det er at foretrækker.

I morgen bliver de allerede 6 uger, og de er stadig fuldstændige fantastise små Schapendoes.

 

Pernille (Disney´s mor)

 

 

 

22/5-2012.

 

Gulvet i hvalpegården er ikke blevet slidt i dag, vejret indbød til en dag i det fri, og det har alle nydt.

 

Dog var det lige varmt nok i solen, så godt havemøblerne er fundet frem.

 

Selv mor kan komme med under og hygge.

 

I dag var jeg en tur i Maxi Zoo, skulle lige shoppe noget nyt til de små:)

 

7 små halsbånd og nogle små bolde manglede de lige:)

 

Ydermere faldt jeg over denne pakke hvalpekiks, og dem måtte vi lige prøve.

 

Her arbejde de hårdt i skyggen, med den nye kiks. Deres foder er stadig opløst, så første gang tænderne skulle bruges, men de fangede det hurtigt og fik alle indtaget den lille halvbløde sag. Ingen gav op, selv om det tog lidt tid.

 

Halsbåndene skulle selvfølig også prøves, drengene i blå, tøserne i rød og orange.

 

Det var bestemt noget underligt noget, og de begyndte alle at klø sig, og fjolle rundt i forsøget på at komme af med deres nye følgesvend.

Et par timer blev det til, og de var holdt op med at kæmpe med det, da det igen kom af:) Synes det er dejlig, hvis de er fortrolige med dem inden de tager herfra.

 

Lille mor Disney er efterhånden jagtet vildt, og hun søger nu tilflugt i vores havestole, hvis banden bliver ved med at hænge i hende. For første gang i dag knurrede hun af dem en enkelt gang, da de mente det var tid til, endnu en tår 5 min. efter de havde fået. Synes faktisk hun er temmelig large, og kunne godt unde hende lidt fred, så rart hvis hun begynder at sætte grænser.

Vejret i dag har også fået alle til, at opdage hvad vandskålen egentligt skulle bruges til.I starten dyppede de næsen, for derefter at slikke vandet af, men efter hver et par forsøg, fandt de sørme "de gylde sten)

 

Pernille (Disney´s mor)

 

 

 

 

21/5-2012.

 

Super lækkert vejr i dag, vi har været ude i stort alt deres vågen tid.

 

Beauty i det høje.

 

Sådan jagtes mor ofte rundt i haven.

 

Til eftermiddag fik vi besøg af amatør fotograf Helle Larsen der skulle tage nogle "rigtige" billeder af vapserne. En af gangen prøvede Helle, at fange nogle gode billeder af dem, det var noget af en opgave, men også godt for dem at komme ud, en af gangen uden flokken. Til sidst var de alle på banen.

 

Fotograf besøg:)

 

Helle fik taget 750 billeder, hvor største delen nok er haler eller græs totter, men der skal også nok, være nogle rigtig gode i mellem, som vi glæder os til at se senere:)

 

Buggy hygger.

 

Haven er bare et dejligt sted at være:)

Panther hilser på gamle Pjalte, det tog de begge meget roligt.

 

Zebra blev træt, og så var det retur til hvalpe gården.

 

Til aften kom min søster og hendes mand www.sanneshundecenter.dk og hun fortalte, at en gryde med et viskestykke, var mægtigt legetøj til de små. Det skulle prøves.

 

Zebra som eneste vågen da gryden ankom, fik alle 4 ben placeret i gryde, og undersøgte den nøje.

 

Lidt tid efter lagde han sig i rette, som ville han sove i den, men besluttede dog pladsen var lidt trang, og smed sig i stedet på gulvet.

 

Pernille (Disney´s mor)

 

 

 

20/5-2012.

 

Sikke mange mennesker de har mødt i dag:) Først et besøg fra måske kommende hvalpekøbere, super med endnu en god gang hundesnak, og hvalpe hygge.

Om eftermiddagen ankom gæsterne til Marc fødselsdag, hele familien slog vejen forbi, og heldigvis var vejret til vi kunne være undenfor. Under hvalpenes eftermiddaglur måtte der holdes "strengt" øje med hvalpegården, for de kunne få deres tiltrængte søvn. Al deres vågen tid blev brugt i haven, vejret var jo helt fantastisk, og sikke mange fødder der skulle undersøges, når trætheden meldte sig, var det retur til huset.

 

Zebra hygger under stolen med et trækketov.

 

Det er "farligt" at efterlade sine sko.

 

Alle familiens yngre medlemmer skulle naturligvis ud på marken og kører cross, da maskinerne ikke er støjfrie, var jeg spændt på hvalpenes reaktions over de nye lyde, når de nu befandt sig i haven. Men det var ingen problem, de lagde i hvert fald ikke mærke til noget:)

 

De er nu så hårde ved deres kære mor, når der skal spises hos hende, at hun tit kommer med små piv, så håber snart hun siger fra, overfor deres voldsomme kamp om mælken. 

 

Pernille (Disney´s mor)

 

 

19/5-2012.

 

Nu prøver de virkelig kræfter med hinanden. Både inde og ude blive alle kamp teknikker afprøvet. Der bliver knurret, rusket og kæmpet. De er dog alle gode til, at stoppe når modparten piver, og så finde noget andet, at kaste sig over. "Lillemor Disney" blander sig kun, når det lyder virkeligt alvorligt, og det prøver vi andre så at efterleve:) (Hun ved helt sikkert bedst)

Dagens blandede vejr (periodevis regn) passede heldigvis godt til hvalpenes måltider og dermed også aktivitetsperioder, så det de kunne indtage måltidene undendørs, og også efterfølgende rengøringen:)

Hvalpekøbere fra sjælland slog lige vejen forbi igen, inden turen gik tilbage over broen, og selv her kunne vi være undendørs.

 

Juhuu godbidder siger Disney.

 

Sofie er så sød, så vi holder os tæt på fra venstre Buggy, Tail og Spot.

 

Senere på dagen kom der en "hundeven" på besøg, hun har en helt fantastisk sød golden retriever, som naturligvis lige måtte se de små.

 

Spot og Beauty ser hende lidt an. De nærmere sig nysgerrigt men er forsigtige:)

Buggy, Panther, og Beauty sammen med Berta:) Berta ved dog ikke helt, hvad de kan bruges til, de er godt nok små:)

 

Vi er enormt opmærksomme på, at de hunde der for lov til, at hilser på hvalpene er meget søde. Og det rigtigt meget søde for hvalpene kan stadig finde på at søge efter mælk, eller gå under hunden og bide i ører/hale:) Senere skal de nok lærer, det ikke er tilladt hos alle, men lige nu skal de bestemt ikke "sættes på plads" af nogen. Derfor er vores egne "hanhunde" hellere ikke sammen med dem, når de alle er ude. Tror bestemt aldrig de ville gøre dem noget, men de finder sig ikke i alt, og vil sikkert "opdrage" på dem, og det er lige tidligt nok. 

 

I morgen står den på huset fuldt, min søn Marc (den yngste) bliver 10 år på mandag, og det skal fejres i morgen:) Så igen møder de mange fremmede mennesker, hvilket de bestemt ikke tager skade af:)

 

Pernille (Disney´s mor)

 

 

 

18/5-2012.

 

Sikke dog et fantastisk hvalpevejr. 3 ud af 4 måltider er i dag indtaget undendørs, og når de så skal gøre sig rene under og efter, ja så er man jo på rette sted. Det har sparet lidt på avisforbruget i dag, søerne er efterhånden temmelig store.

I græsset har de søgt efter små stykker leverpølse, og det var rigtig gode til, men lå ned til opgaven, da det åbentbart var nemmere end at hænge hoved ned:)

De er stadig for små til at sove underdørs, så når trætheden melder sig, så må hele banden retur til hvalpegården, men så bliver der også sovet igennem.

 

Marc er en god legekammerat.

 

Gaven fra hvalpekøberene i går bliver godt brugt.

 

Buggy er dog til lyserød:)

 

Beauty snuser.

 

Stripe fandt en pind, den sad dog stadig fast på busken.

 

Pernille (Disney´s mor)

 

 

 

17/5-2012.

 

 

 

Denne uge må vi hellere starte med vægtskemaet, ellers ryger det i glemmebogen:)

 

Navn Fødslen 1. uge 2. uge 3. uger 4. uger 5. uger
Spot 295g 590g 1005g 1280g 1550g 1990g
Zebra 300g 604g 950g 1204g 1530g 2080g
Panther 273g 560g 920g 1150g 1400g 1850g
Stripe 264g 540g 870g 1100g 1420g 1840g
Beauty 266g 545g 880g 1150g 1420g 1820g
Tail 266g 560g 920g 1170g 1400g 1835g
Buggy 284g 575g 860g 1220g 1430g 1780g

 

De bytter plads i vægtskemaet hele tiden, og jeg tror det er alt efter hvornår man lige fanger dem. Har de lige "gjort sig rene" eller ikke spist så meget morgen mad! De tager alle på og er vældig aktive, så de trives allesammen.

 

Dagen har budt på både hvalpekøbere og hvalpe "måske" købere besøg. I alle tilfælde er det super dejligt, at de interesserede har sat sig meget ind i racen, og denne hjemmesiden har fået meget positiv respons. Det kan i særdeleshed mærkes på, at de næsten kan skelne hvalpene fra hinanden når de kommer, og at de har fulgt med udviklingen på hjemmesiden. Denne respons gør det super hyggeligt at skrive dagligt, når man ved det bliver læst med stor interesse:)

 

Frokost på terrasen.

 

Vældig besøg i haven.

 

Hygge med vapserne.

 

Det kan vi også klare udendøren nu.

 

Nyt legetøj i hvalpe gården.

 

Panther hygger.

 

 

Stripe undersøger.

 

Zebra leger vældigt.

 

Pernille (Disney´s Mor)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs om hvalpene 5 uge her!

 

 

 

Schapsen.dk © 2008 • Privacy Policy • Terms of Use

www.schapsen.dk