Hvalpene 7. uge

 

 

 

Fortsættes på: Hvalpene 8. uge

 

 

30/5-2012.

 

I morgen bliver de 7 uger, tør slet ikke tænke på, hvor hurtigt den sidste uge kommer til at gå.

Denne uges status.

Lige pt. er kun 1/5 af maden opblød, og det klare de helt fint. Deres største nye hobby denne uge er at GRAVE huller i haven, prøver hele tiden at stoppe dem i det, hvilket vist kun delvis lykkes, men vi kæmper. Dernæst har de fundet forskellige huller rundt i hegnet i dag, og er ikke længere bange for at søge ud, så vi må igang med mere hegn. De har lært at gå med halsbånd, prøvet at gå i snor, været på bord, hørt lyd CD og kørt bil (beskrivelse følger). Indbyrdes bliver slåskampene færre. De brokker sig højlydt når de bliver sat i hvalpegården (gå dog hurtigt over) De er blevet både sjovere og frækkere:)

 

Da vejret i dag var til den køligere siden, måtte det udnyttes til en kører tur ud i det blå. Alle hvalpene ind i buret i bilen og mor ind ved siden af. Synes det ville være synd for Disney, at burer hende inde sammen med de konstant mælkesøgende baracudaer, uden mulighed for at komme derfra.

 

Klar til afgang.

 

Turen var planlagt efter i starten så konstant hastighed så mulig og uden de helt store svig. Turen gik først til Stouby, og hvalpene brokkede lidt på vej ud af indkørslen, men faldt utrolig hurtigt til ro. Da jeg nåede Stouby var de fleste faldet i søvn, og jeg fortsatte turen til Daugård, da de ikke reagerede på turen, fortsatte jeg til Hedensted, hvor vejen hjem fra er lille og snørklet.

 

Der er ikke ingen uro i bilen:)

Turen klarede de med super fint, og vel hjemme igen, var det tur til en lang lur.

 

Buggy i dyb søvn.

 

I løbet af deres lur, kom Bastian og Disney på bordet til tur med kammen. Når bordet nu stod på terrassen, kunne det lige udnyttes til, at få de små op også. Denne gang tog jeg numse/hale/øre og forben med, mens de indtog en god kiks, så det opdagende de næsten ikke. Tilgengæld stod dem der havde været på bordet, ved mine fødder og tiggede om, at komme op igen og få endnu en kiks:)

 

Pernille (Disney´s mor)

 

 

 

 

29/5-2012.

 

Nu da halsbåndet ikke længere genere dem, var det tid til, at sætte en snor i. De var alle med en lille tur på egen pote (dog sammen med mig, og en håndfuld godbidder). De tog det rigtig godt, men begyndte igen at klø omkring halsbåndet. De fleste holdt sig så tæt på mig, at snoren aldrig blev stram, og så fik man ros og godbidder. Et par stykker kom ud i stram line, og så stoppede jeg op og ventede, til de selv fandt ud af, at gå lidt tilbage, hvorefter rosen og godbidderne igen kom. Jeg lokker dem ikke tilbage i slap line, men lader dem selv løse opgaven, på den måde lærer de det meget hurtigere, og kræver bare lidt tålmodighed:) Tøserne kom først afsted.

 

Tail.

 

Panther.

 

Stripe.

 

Beauty.

 

Derefter var åbenbart tid til en lur, og drengene måtte så vente, for der er ingen grund til, at præsentere nye ting, for en træt lille hundehvalp, så hellere vente.

 

7 stk. på "de stores" pude i køkkenet, utroligt de stadig kan fylde så lidt.

 

Efter luren måtte drengene afsted.

 

Buggy.

 

Zebra.

 

Spot.

 

Vi har også lyttet til en CD i dag, men det var ikke ligefrem musik, der var på den. Nej det var fuglekvidre, børnehave larm, fyrværkeri, grædende spædbørn, sirener, fly, bus, tog, tordenvejr, diverse dyr (kvæg,grise m.m.) skud og meget mere. Den blev afspillet i køkkenet, så lavt at de ikke registerede, det ikke bare var radioen der kørte. Så i morgen skruer jeg lidt på for lyden. Bastian kan ikke være sammen med dem imens, han er desværre bange for tordenvejr og fyrværkeri, og hans bange adfærd skal ikke "smitte" de små. Den har dog aldrig smittet Disney, ej hellere som hvalp, hun sover mægtigt gennem både tordenvejr og nytårsaften.

 

Zebra har igen fundet et specielt sted til sin lur, han opdager i hvert fald, hvis nogen skal drikke vand.

 

Pernille (Disney´s mor)

 

 

 

28/5-2012.

 

Så er det aftalt, der kommer en hvalpetester på fredag formiddag. Hvalpene vil bliver sat i forskellige siturationer, hvor man så ser hvordan de reagere. Dette skulle give en hjælp til, at vurderer hvalpens sind og evne til at håntere de opsatte "problemer". Det bliver super spændende, og skulle gerne give lidt hjælp til, at få de bedste macht med de nye familier:)

Endnu en varm dag, og hvalpene har gået ude det meste af dagen, dog søger de selv stadig ind i køkkenet, når der skal tages en god blund. Dagen har også budt på et par familie besøg, der også følger med i hvalpenes udvikling.

 

Spot og Zebra i brydekamp.

 

Beauty og tail i kamp.

 

Zebra og Buggy.

 

Madrassen er en super legeplads.

 

Panther og Beauty gået kold.

 

Zebra sover op ad Ziggy.

 

Pernille (Disney´s mor)

 

 

27/5-2012.

 

I formiddags måtte vi lige en tur over grænsen, og hvalpene blev efterladt i hvalpegården 3 timer, og da vi kom hjem, var der kun EN lille tissesø i gården. Alle kom hurtigt med på græsset, hvor de straks tissede m.m. Det er jo mageløst i så ung en alder, de foretrækker sandelig græsplænen frem for aviserne:)

Græsplænen blev slået, det gør det meget nemmere, at finde de små lakriser de efterlader, som er nemme at overse trods konstant opsamling.

Eftermiddagen bød på hvalpekøber besøg, som var rigtig hyggeligt, og endnu en lille barsels gave til Disney´s tomme mave, faldt i rigtig god jord.

 

 

Her kan Disney være i fred, for de små baracudaer, hun er ikke dum:)

 

Tail hjælper mor med at færdiggøre hulerne i haven: Hmmm det må man jo ikke, hellere ikke selv om man er en lille sød hundehvalp.

 

Ziggy putter lidt med de små.

 

De har vand i hvalpegården, i køkkenet og ude i haven. Men alligevel kan man pludselig høre en hvalp pive, og skrabe i gulvet foran gitteret ind til hvalpegården, for det vand derinde er åbentbart meget bedre end alt det andet. Dog har de fundet ud af, at drikke af de stores vandskål i køkkenet. Her Buggy og Stripe.

 

Efter aftenturen lignede Disney en der havde mødt et sne vejr på turen.

 

Håber ikke der gror mælkebøtter på hende den næste tid, synes hun har snyltere nok:)

 

 

Pernille (Disney´s mor)

 

 

 

 

26/5-2012.

 

Igår glemte jeg helt at skrive, de igen har fået en ormekur. Den lille pille tog de rigtigt pænt, og den røg ned i første hug.

 

I dag har de næsten ikke været i hvalpegården, lige 1,5 time mens der blev handlet, ellers har de haft både køkken og hele haven at muntre sig i. Skal dog siger, at de lige som de vokne hunde, er temmelig mærket af varmen, og aktiviteten i løbet af dagen er begrænset.

 

De går nu sammen med både Bastian og Ziggy, når vi er der, som er gode til at fortælle dem, når de kommer for tæt på, og hvalpene er gode til at acceptere deres signaler. Det gør det meget nemmere, at være ude allesammen hele tiden.

 

De har for første gang i dag, fået blandet noget "ikke opblødt" foder i det ellers opblødte mad, og det gik rigtig fint, det kunne tænderne saktens klare.

 

Middagsheden bliver brugt på de kolde klinker i køkkenet.

 

Så kan man putte (Buggy og Beauty)

 

Nu kommer vi.

 

Tail fandt et gammelt ben.

 

Zebra og Ziggy.

 

Spot synes snoren i kameraet er vældig sjov.

 

 

25/5-2012.

 

Her er vægtskemaet for denne uge.

 

Navn Fødsel 1 uge 2 uger 3 uger 4 uger 5 uger 6 uger
Spot 295g 590g 1005g 1280g 1550g 1990g 2620g
Zebra 300g 604g 950g 1204g 1530g 2080g 2700g
Panther 273g 560g 920g 1150g 1400g 1850g 2470g
Stripe 264g 540g 870g 1100g 1420g 1840g 2450g
Beauty 266g 545g 880g 1150g 1420g 1820g 2450g
Tail 266g 560g 920g 1170g 1400g 1835g 2350g
Buggy 284g 575g 860g 1220g 1430g 1780g 2260g

 

Dagene går derud af, og de for mere og mere personlighed. Måltiderne er nu reduceret til 3 om dagen (de spiste ikke noget sidst på aftnen) som de også skal have, når de flytter hjemmefra. Nu arbejder vi på konsistensen bliver faster og faster, for tilsidst ender med "normalt" hvalpefoder inden de bliver 8 uger.

Disney er begyndt at sige fra, når de vil spise ved hende, bestemt ikke hver gang men indimellem, og det er helt rart at se, da det efterhånden grænser til overgreb, når de kaster sig over hende.

De er ude det meste af dagen, vejret er jo helt i top. Dog er det så varmt, at omkring middagstid er der meget stille, både fra hvalpene og de "voksne" hunde. Middagsmåltidet bliver heller ikke indtaget med sammen iver, som de andre måltider, men tror det skyldes varmen.

De har dagligt deres halsbånd på, og er ved at indfinde sig fint med det.

 

 

Vi sover til middag i skyggen.

 

Smart af Disney at bakken ind i det lille bur, så har hun mælkebaren i fred, men er stadig sammen med de små pus.

 

Zebra i gryden, uhh han synes det er hyggeligt.

 

Jeg synes dog gryden var for lille til Zebra, og købte en opvaskebalje til ham i dag, men den blev straks indtaget af de andre:)

 

Jeg ville gerne starte deres kører i bil tilvæningen nu, men med denne varme kan jeg simpelthen ikke nænne det, så det må vente til temperaturen falder lidt.

 

Pernille (Disney´s mor)

 

 

24/5-2012.

 

 

Tillykke så blev I alle 6 uge:)

 

Jeg har i dag modtaget DVDén med billederne fra i mandags, og må indrømme at vægtskemaet må vente til i morgen, for intet mindre end 385 billeder blev det til, og dem er tiden gået med at studere. Hold op hvor er der mange super gode, og har forsøgt at vælge 2 af hver hvalp, men det har været en svær opgave at sortere i:) Men her kommer de:)

Damerne først:)

 

Beauty.

 

Panther.

 

Stripe.

 

Tail.

 

Det var tøserne, her kommer drengene.

 

Buggy.

 

Spot.

 

Zebra.

 

Så fik I lige lov til, at se de 14 af dem, men det er kun en meget lille del.

 

 

Pernille (Disney´s mor) www.pernilleshundemassage.dk

 

Hvalpene 6. uge ses her. 

 

                                                                          

 

 

Schapsen.dk © 2008 • Privacy Policy • Terms of Use

www.schapsen.dk