Hvalpene 1. uge

 

 

Fortsættes her: Hvalpene 2. uge

 

18/4-2012.

 

I morgen når hvalpene en uge, så vil lige gøre lidt status.

Udvikling hvalpene:

Halerne er kommet til live, de er begyndt at gabe, de strækker sig, lyderne er blevet flere og højere. Ørene er begyndt at vende den rigtig vej (nogle gange) ungerne har ellers døbt dem "Shrek ører". De er blevet hurtigere til at møvre sig frem. Vægten er gået op (I morgen når de runder en uge kommer vægtskemaet)

Det er ikke de kæmpe store forandringer, men alt går efter "planen"

 

Denne uge ville jeg gerne afslutte, med et billede af deres "ansigter", men det var noget af en opgave. Under morgenvejningen udstyrede jeg min søn med kameraet, og han skulle så tage billederne, mens jeg prøvede at styre dem. Ha ha, det var lettere planlagt end gjort. Hvalpene skal jo hurtigst muligt retur til de andre, så et forsøg pr. hvalp, og ja de er ikke alle lige gode, men her kommer de.

 

Hanhund 1. Plet på venstre lår.

 

Hanhund 2. Spragelmås

 

Hanhund 3. Meget lys

 

Det var basserne, her kommer tøserne.

 

Tæve 1. Næsten sort hale. (lidt grumset sorry)

 

Tæve 2. Hende med striben.

 

Tæve 3. Plet i nakken (ja, hun skulle gabe:))

 

Tæve 4. Mørk halerod (desværre også utydelig)

 

Lige et afsluttende billede fra denne første uge.

Store tykke mave.

 

Pernille (Disney´s mor)

 

 

17/4-2012.

 

Nu er vi ved at have styr på morgen rutinerne. Vågner, Disney ud, hun kommer tilbage og fodre hvalpe, derefter spiser hun, mens hvalpene bliver vejet samt kigget efter, tæppet i kassen bliver skiftet. Derefter morgenlufte tur, som Disney nu rigtig gerne deltager i. Tilbage igen skal hun straks tjekke om der er ro, hvorefter hun indtager pladsen foran kassen, hvor hun ligger til der igen er bud efter hende. 

I starten var jeg rigtig nervøs for, hun ville lægge sig på hvalpene, og rendte bagefter, når hun hoppede op i kassen, for at flytte de udsatte. Hun ligger sig gerne lige hvor alle hvalpene er, og der er altid en eller 2 under hende, men må sande jeg ikke kan være der hele tiden, og har konstateret de altid for møvret sig ud derfra. Hvad der måske syner underligt i mine øjne, er ikke noget der berøre Disney, så jeg må bare stole på hende og hendes ellers udmærkede instinkt:)

 

 

En meget afslappet/sovende tæve 1.

 

Hanhvalpene.

 

Tæverne.

 

Jeg ville lave en lille video af de sovende hvalpe, men der kom lige et par grynt fra den ene, hvorefter lillemor straks tråde til:)

 

http://youtu.be/JwoYEvboJo8

 

Pernille (Disney´s mor)

 

 

16/4-2012.

 

Tuj hei hvor det går. Alle vejede i dag mellem 405g-455g, drengene ligger alle i front, så alt er vist som det skal være:)

Disney har travlt i løbet af dagen. Skal både være rengøringskone, madmor og prøve at være med alle steder. Øverste står dog stadig pasning af de små, men når de sover kan man nå meget. Hun har besluttet, at når nu reden (hullerne) i haven ikke var klar til fødslen, ja så skal de være det nu:)

Når aftnen falder på, ja så går hun ingen steder, men bliver hos sine små vapser.

 

Sove i en stak er meget hyggeligt.

Til venstre tæve 4, til højre hanhund 2, under de begge tæve 2.

 

Samme motiv fra den anden siden.

 

Ziggy kigger ind til de små, men må pænt blive på den anden side.

 

Pernille (Disney´s mor)

 

15/4-2012.

 

Dagen startede med Disney tog fusen på mig. Jeg sover i stuen lige nu, så hun ikke føler sig undenfor, mens hun passer hvalpene. De andre dage er jeg vågnet først, men i dag vågnede jeg med en våd næse på min næse. Straks tænke jeg "hun skal ud", men nej, hun skulle bare lige putte sig ned ved siden af og hygge lidt? Helt forkert! når hun ikke været social siden hvalpene kom. Men det var dagen i dag, hvor hun havde fundet overskuddet til både at være mor, og være sammen med os alle:) Super dejligt, at se hende med overskud og logrende hale. Hun er stadig "super mor", holder kassen i tip top stand, sørger for alle er mætte og veltilpasse,inden hun forlader de sovende babyer, for at vender tilbage igen, når der er begyndende grynt i udsigt.

Alle tager stadig på i vægt, men kræver så også at mor får masser af mad. Hun spiser nu 4 gange om dagen, hvor der er lidt lækkert blandet i hendes hvalpefoder, og har ellers hele tiden en ekstra skål stående i hvalpegården.

 

Tæven med den sorte halerod på vej i mælkebaren.

 

Yes, jeg kom ind:)

 

Tæven med den hvide stribe putter i mor pels.

 

Pernille (Disney´s mor)

 

14/4-2012.

 

Et lille smugkig i fødekassen, med pustende mor og alle hvalpene.

 

http://www.youtube.com/embed/LIhxV6Za8ok

 

14/4-2012.

 

Hold nu op der går lang tid med at se "hvalpe tv". Tror ikke udefra de er særlig spændende lige nu, men når man er så tæt på, kan man alligevel se forandringen. De tager alle stadig på i vægt, og ser ud til at trives rigtig godt, store runde maver, højlyd brokken og kamp om de bedste pladser i mælkebaren, samt en masse søvn. Der er ved at komme liv i de små haler, så når mælken render ind, kan man se de små haler logre lystigt:) Disney har det også rigtig godt, har fået en god appetit igen, ingen feber og virker godt tilpas med moderrollen. Hun tager sig også friheden til at forlade kassen lidt nu, spiser og drikker nu underfor kassen. For første gang i dag hoppende hun også ud, og lagde sig foran kassen.

 

 

Et enkelt utilfreds grynt fra kassen, sender hende dog fluks tilbage igen.

Hun har et skarpt øje til de andre hunde, når de nærmere sig hendes lille afluk i stuen, og det er kun Bastian der har tilladelse til at kigge gennem tremmerne. Vi måtte igår flytte lidt på kassen, jeg troede hun gerne ville have fred, og havde derfor placeret kassen, hvor man ikke lige kunne kigge ind, men det endte med at forstyrre hende, ikke at kunne følge med i livet udenfor kassen, så hun har nu fået udsyn fra kassen, og kan følge med i resten af huset, mens hun passer babyerne.

 

Fangende lige et billede af hele banden, hvor der også er muligt, at se hvem der er hvem:)

Længst fremme til venstre Tæve 1(hende med næsten sort hale)

Over hende Hanhund 1 (han med plet på venstre bag)

Ved siden af ham Tæve 4 (hende med sort halerod)

Ved siden af hende Tæve 2 (hende med striben)

Ved siden af hende nederst Hanhund 2 (han med den spraglet mås)

Over ham Tæve 3 (hende med plet i nakken)

Og sidst men ikke mindst Hanhund 3:)

 

Jeg har snart styr på at se forskel, men ligger de i en stor stak i mors pels, kan det godt være lidt vanskeligt stadigt.

Vi sover sødt allesammen:)

Og rækker tunge til fotografen:)

 

Pernille (Disney´s mor)

 

13/4-2012.

 

Så er der faldet ro over den lille familie. Disney er super til at passe og pleje dem, og hun har det også super godt. Hendes mad og vand bliver serveret i fødekasse, da hun kun nødigt forlader den. Når hun skal luftes skal vi træke hende afsted, og hun skynder sig at blive færdig, så hun kan trække os tilbage til døren. I mens ligger hvalpene på varmetæppe, (venligst udlånt af hundeven), og tager det ganske roligt:) Så falder Disney  gerne lidt ned igen, når hun opdager de ikke skriger efter hende, og det hænder hun tager lidt mad og vand, inden hun igen indtager pladsen i fødekassen.

 

Hvalpene bliver dagligt vejet, så vi kan følge med i, om alle kommer til i mælkebaren. De har alle taget på de første dage:)

 

 

Ved fødslen

2. dag

+

Hanhvalp 1

295 g

340 g

45 g

Hanhvalp 2

300 g

345 g

45 g

Tæve 1

273 g

310 g

37 g

Tæve 2

264 g

303 g

39 g

Tæve 3

266 g

300 g

34 g

Tæve 4

266 g

300 g

34 g

Hanhvalp 3

284 g

323 g

39 g

 

Lige lidt stemnings billeder:)

 

Hele flokken i skøn forening.

 

 

Closeup, der bliver suttet igennem.

 

 

Pernille (Disney´s mor) www.pernilleshundemassage.dk

 

Fødslen kan ses her "Fødslen"

 

                                                                          

 

 

Schapsen.dk © 2008 • Privacy Policy • Terms of Use

www.schapsen.dk