Fødslen d. 12/4-2012

 

 

 

 

12/4-2012. FØDSLEN:)

 

Så kom dagen vi havde ventet på. Temperaturen faldt til 37,1 C og blev der hele dagen. I løbet af aftenen havde Disney meget travlt med at få sig selv tømt, så vi rendte i haven med hende hele tiden. Hende pusteri tog til, og hun begyndte at få spredte veer. Vi havde jo bestemt hun skulle føde sine hvalpe nedenunder, da vores gulve på 1 sal er svære at rengøre, men Disney ville meget gerne op i soveværelset. Vi hentede så hendes pude fra soveværelset, og den købte hun, og fødte kort efter den første hvalp.

Imponerende hvordan instinktet sætter ind, og hun straks befrier hvalpen fra hinden, bider navlestrengen over, og vasker det lille pus indtil det trækker vejret. Da min mand og jeg aldrig har fået hvalpe før, var det godt Disney havde styr på det hele.

 

1 hanhvalp. Født kl. 00.29 vægt 295 g. (ham med plet på venstre bagben)

 

Der gik ikke lang tid før hun igen fik veer, og kort efter kom 2 hvalp.

 

2 hanhvalp. Født kl. 00.42 vægt 300 g. (ham med spraglet mås)

 

Med fælleshjælp, og uden store problemer kom 3 hvalp.

 

1. Tæve. Født kl. 01.11 vægt 273 g. (Hende med den næsten sorte hale)

 

Så tog hun sig en lille pause, og vi fik hende til at drikke lidt, mens hun lystigt slikkede de 3 nyankommende. Knap en time senere kom der endnu en tæve.

 

2. tæve. Født kl. 02.07 vægt 264 g. (hende med den hvide streg)

 

Nu havde vi fået dem hun egentlig var scannet til, men hurtigt kunne vi se hun ikke var færdig, og kun 15 min. efter kom endnu en tæve.

 

3 tæve. Født kl. 02.22 vægt 266 g. (Meget lys med plet i nakken)

 

 

Nu var vi ovenud tilfredse, men hun var stadig ikke færdig. Hun var også ved at være godt træt, så der måtte hjælp til at få dem igang. Udover det måtte vi flytte hvalpene, når en ny var på vej, da hun mosede rundt ved de sidste veer. Så min mand sad klar til at sitte de små, mens Disney og jeg tog os af endnu en.

 

4 tæve. Født kl. 02.41 vægt 266 g. (sort halerod)

 

 

6 Stk. det var fint og hun faldt lidt til ro, men men endnu en skulle ud.

 

3 Hanhvalp. Født kl. 03.12 vægt. 284 g. (meget lys, mørkt hoved)

 

Nu var både Disney, min mand og jeg pænt trætte. Men Disney kunne ikke falde til ro, og fik stadig sammentrækningen, så jeg var nødt til, at se om der var flere undervejs. Efter en halv time tog jeg hende med ud (under stor protest) men hun fik tisset, og så kom der en af efterbyrderne ud. Godt tænkte jeg, så var det derfor hun ikke kunne finde ro. Men det hjalp desværre ikke og efter samtale med god hundeven/opdrætter ringede jeg til dyrlægen kl. 7.00. Vi fik en tid til tjek op kl. 8.30. Med opvarmede puder i en papkasse fyldt med hvalpe, og en meget træt/våd Disney, drog vi afsted. Hvalpene faldt hurtigt i søvn i kassen, og så fik Disney en velfortjent powernap i bilen.

Dyrlægen mærkede grundigt efter om der var flere hvalpe i hende, men konstaterede at det var der ikke, dog var hendes livmoder ikke lukket helt endnu, så der ville måske komme en efterbyrde mere. Disney fik en del sprøjter i nakke for at trække livmoderen sammen, pensilin og ekstra kalk tilskud. Alle hvalpe blev tjekket efter, og var super fine. Disney var nu rigtig ked af, at dyrlægen fik de små til at pive, og kæmpede en brav kamp, for at komme op på bordet hvor kassen stod. De blev hurtig kigget efter, mens dyrlægen roste hendes instinkt til at beskytte. Vi skal nu bare holde øje med Disney´s temperatur de næste dage, ellers skulle hun være helt i orden:)

Hjemme igen kl. 9.30 lidt mad til både os og Disney, og så var det tid til at sove, for os alle sammen.

Disney er super dygtigt til at passe på de små, hun ligger sig forsigtigt, og vil nødig gå fra dem, men 7 er mange at holde styr på, så hun for vist sin sag for :)

 

Den lille familie

 

 

Disney og hendes hvalpe skal nu have ro de næste uger, så man må væbne sig med tålmodighed, til at se de små pus:)

 

Den tætte fødselshjælper

Pernille (Disney´s)

 

Forberedelserne til denne fødsel kan ses på "Før fødslen"

 

 

Schapsen.dk © 2008 • Privacy Policy • Terms of Use

www.schapsen.dk