Hvalpene 3. uge

 

Fortsættes her. Hvalpene 4. uge

 

2/5-2012.

 

Vi starter lige ved sidste nat:) Det gik rigtig godt, de små var søde, og jeg var kun vågen en enkelt gang, da de skulle spise. Så endnu en gang regnede jeg med, at skulle i min seng i nat. Men sådan kommer det ikke til at gå.

Disney har i dag fået dårlig mave, og det render lige igennem hende. De små har været temmelig utilfredse, så enten får de snart den samme mave, eller også kan Disney´s mælkeproduktion ikke følge med mere. Jeg ved endnu ikke, hvad det viser sig at være, men tog beslutningen om at starte hvalpene op på alm. mad. D.v.s opblødt hvalpefoder tilsat lidt mælkeerstatningspulver. Man starter efter bogen når de er 3 uger, og det er de jo lige om lidt. Det endte i et rigtigt madgriseri, men de tog alle godt fra. For at præsenter maden for dem, dyppede jeg en finger og lod dem smage, de fleste hoppede ikke på den lige med det samme, men når først det ramte tungen, så kom der gang i slikkeriet. Med mine hænder og en teske, blev interessen vagt og de fik alle en efter en slubret en del i sig.

 

Smager første gang.

 

Jo jo det kan spises.

 

Skal vi dele?

 

Så blev man godt nok søvning.

 

Hele banden efter 1. rigtige måltid.

 

At starte dem op på alm. mad, gør at Disney "sige op" som rengøringskone, og vi nu må overtage denne tjans:) Så hvalpegården er nu udstyret med avis papir.

 

I morgen bliver de 3 uger, og vi gør status igen.

 

Hvalpeudvikling:

De har haft fart på denne uger. Er blevet mobile, opmærksomme på hinanden og os, begyndt at høre (kun høje bump/lyde), fået udvide deres hjemmebane, og deres lyde (kan nu både brumme, knurre, pive, skrige og grynte) Vægten stiger stadig, dog ikke med samme hast. De er mere vågne og efterhånden rigtig sjove:) Med deres udvikling denne uge, glæder jeg mig allerede til, at se hvad næste uge bringer:)

 

Pernille (Disney´s mor)

 

 

 

1/5-2012.

 

Sidste nat blev ikke den sidste overnatning med hvalpene. De skulle vist lige vænne sig til deres nye logi, både de små og deres mor! Sikke en støj de kunne lave, når mor ikke lige landede oven på dem til spisetid. De væltede rundt mellem hinanden i forsøget på, at lokalisere hvor hun havde lagt sig, og det foregik ikke i stilhed! Jeg fløj op, men besluttede dog lige at se tiden ad, inden jeg hjalp dem i den rigtige retning. De fleste fandt også den rette vej, og så kunne jeg hjælpe de sidste, der rendte rundt om dem selv. Denne scene gentog sig nogle gange i løbet af natten, men de blev bedre bedre til det. Nu har de brugt dagen på, at undersøge de nye omgivelser, og jeg håber på forbedring i nat (og flere timers søvn)

De har stort set ikke ophold sig i kassen i dag, men har kastet deres kærlighed på Disney´s pude.

 

 

Vores nye favorit sted.

 

For første gang i dag, har jeg set en prøve at klø sit øre. Skal dog siges, at tanken og refleksen var god, men selve missionen var ikke vellykket:)

Ellers bruge de deres vågne tid på, at undersøge hinanden og os. De prøver nu at fange hinanden, "bider" i hinanden og udvider dagligt deres lyde også i styrken.

 

Hele banden i vågen tilstand.

 

Jeg har dig.

 

Og godnat igen. Vi sover stadig rigtig meget.

 

Pernille "Disney´s mor)

 

 

30/4-2012.

 

Hold op, hvor har de travlt de små. I dag var udbryder dag, og de var alle over kanen på kassen, så nu kunne hvalpegården ikke vente længere. Det  krævede en god om møblering af huset. Spisebordet skulle ind i stuen, og sofaer rykkes så der blev plads til bordet. Liniolium på gulvet i allerummet og en indhegning op. Vi har lavet en lille indhegning til at starte på, så de ikke kan komme for langt væk fra kassen, og dermed også kan finde derop igen, det håbede vi ihvert fald. Det ene fag er bukket, så Disney kan komme ind og ud.

 

 

Under opbygningen.

Nedgangen skulle så fores med tæppe, så de ikke skøjtede rundt på benene.

 

5 min. efter havde de første forladt kassen, dog blot for at sove videre.

 

Lille Panther skulle have det hele med, og vaklede rundt på den nye plads, og så kunne man jo lige på Marc.

 

Uno skulle også lige hilse på.

 

Efter ca. en halv time var det fodre tid, og nu var det spændene om de alle kunne finde op igen. Det kunne de, det gik rigtigt fint, og sådan håber jeg det foregår fremover:)

Jeg sover sammen med dem endnu en nat, men går alt godt uden min indblanding, regner jeg med snart, at se min rigtige seng igen:)

 

Pernille (Disney´s mor)

 

 

29/4-2012.

 

Sikke stærkt det går nu med udviklingen. De er begyndt at være vågne, til andet end at spise, og de smager på hinandens ben, ører og hvad de ellers for fat på. Der kan være en vældig larm, mens de vælter rundt mellem hinanden, og undersøger omgivelsene. Med den fart de har på, må vi hellere snart få gjort klar til, at holde flytte dag. Planen er at flytte dem ud i køkken/allerum. Der ligger vi noget linolium på gulvet, og laver en større hvalpegård, så der bliver god plads til at tumle rundt.

 

Se vi er vågne, og sidder op (lidt)

 

Jeg har dig.

 

Sådan ser det ud, når vi øver os i at gå. Se video

 

http://youtu.be/IACT0ZB8vFc

 

Og når mor kommer til fodringstid. Se video.

 

http://youtu.be/OnAXYg0gF-Y

 

Kan man andet end at nyde denne skønne flok:)

 

Pernille (Disney´s mor)

 

 

28/4-2012.

 

Vågnede i nat, ved en af hvalpene hylene op. Vendte mig straks mod kassen, og troede Disney havde lagt sig på en af hvalene. Men det var ikke tilfældet, den ene hvalp lå på Disney´s pude udenfor hvalpekassen, og følte sig helt alene. Straks fik jeg flyttet hvalpen tilbage i kassen, hvor Disney var ved at fodre de andre, og panikken var afblæst. Men hvorfor hentede Disney ikke hvalpen tilbage igen? Det har jeg tænkt meget over i dag, men er ikke blevet klogere, måske var den så tæt på, at hun ikke synes den var i farer, eller også ville hun vente til, hun var færdig med at fodre, jeg ved det ikke, men var meget glad for,  at jeg stadig sover i stuen:) Samtidig rejste det spørgsmålet om, hvordan det kunne lade sig gøre. Jeg tror Disney havde lagt sig med ryggen mod "udgangen"(Disney´s indgang) og den var kravlet hen over hende, i søgen efter den bedste plads, men vil bestemt holde godt øje de næste dage, de er jo blevet noget mere livlige.

 

 

Panther sover og bagved Buggy.

 

Marc (min yngste søn) prøver at styre Zebra.

 

Micki (min ældste søn) synes Beauty krasser lidt på halsen, men morer sig mægtigt:)

 

Tail med bugen op.

 

Så meget fylder vi nu, når vi kæmper om maden, godt vi kan ligge i lag.

 

Pernille (Disney´s mor)

 

 

27/4-2012.

 

Dagen i dag skulle for mit vedkommende bruges på, at få huset gjort rent. Men de er bare så søde nu, at det er så svært, ikke at sidde ved kassen hele tiden. De kommer muldren når hånden bliver sat ned i kassen, og undersøger en med både øjne, næse og tunge. De elsker at blive nusset på, og den forandring fra ikke at registere det, til at synes det er helt fantastisk, holder virkelig en i skak ved kassens side. Nåede dog en del af rengøringen, men ikke alt det planlagte:)

Tilgengæld fik jeg igen klippet deres 126 spidse klør, der vokser som fik den den bedste gødning. De finder sig fint i det, nogen dog bedre end andre:)

Motorisk kæmper de stadig en brav kamp for at gå, og de gør bestemt fremskridt hver eneste dag.

 

Under dagens vejning skulle Zebra lige kigge over kanten:)

 

Spot kunne stå i papkassen, der er mellem station efter vejning, mens jeg skifter tæppe i kassen.

 

Dette syn gav mig virkelig dårlige nerver, sæt nu de fik sig kilet fast. Efter længe at veje mellem pest eller kolara, valgte jeg at pille rundstokkene ud af kassen. Mine overvejelse gik på hvad der pt. var størst sandsynlighed for. 1. Disney ville ligge sig på en, der ikke kunne komme væk bag hendes ryg, eller 2. de ville sidde fast i rundstokkene, eller komme op over dem. Da Disney ikke længere ligger i kassen for at sove, og hvalpene nu er så store, besluttede jeg at det nok var sikrest, at tage dem ud. Jeg har i dag holdt godt øje med Disney, når hun hoppede op for at fodre, og det har set rigtig nydeligt ud.

 

Stripe væltede straks i det fritlagte hjørne.

 

Pernille (Disney´s mor)

 

 

26/4-2012.

 

Tillykke vapser, i dag blev I alle så 2 uger gamle. Jeg fejrede natten med, for første gang siden fødslen, at sove helt uden afbrydelser, Disney skulle slet ikke ud i nat, åhhh det var dejligt:)

Spot rundede som den første 1 kg. til morgen:)Her kommer så denne uges vægtskema.

 

Navn

Fødslen

1. uge

2.uger

taget på siden fødslen

Spot

295g

590g

1005g

710g  / 340%

Zebra

300g

604g

950g

650g / 316%

Panther

273g

560g

920g

647g / 336%

Stripe

264g

540g

870g

606g / 329%

Beauty

266g

545g

880g

614g / 330%

Tail

266g

560g

920g

654g / 345%

Buggy

284g

575g

960g

676g / 338%

 

De tager alle rigtig fint på og stortrives, spiser, sover, grynter og spiser så igen.

De er virkelig kære nu, når man nusser dem, reagere de nu med veltilpasse grynt, læner sig mod den nussende hånd, og søger selv kontakten. Når man rammer et rigtig godt sted, kommer det lille bagben i svingninger, og de nyder det virkelig. Der er dog stadig ikke noget der overgår, når mor træder op i kassen. Det virker, som havde nogen smidt en spand kold vand på hele banden, fra total ro til et myldre af vaklende små hvalpe, der kæmper med høje grynt om den bedste plads i mælkebaren.

 

 

Tail putter søvningt over stripe.

 

Her putter Beauty og Zebra, i baggrunden ligger Spot.

 

Pernille (Disney´s mor)

 

Læs om hvalpene 2. uge her!

 

 

 

Schapsen.dk © 2008 • Privacy Policy • Terms of Use

www.schapsen.dk