Før fødslen

 

 

 

9/4-2012.

 

Efter en vel overstået påske, er vi alle Disney specielt klar til hvalpene kommer. Igennem det meste af påsken, har hun haft utrolig svært ved at holde sig længere tid, og vi har derfor været ude med hende også om natten:) Hendes appetit har været enormt svingende, tror hvalpene optage et hvert ledigt hjørne, og hun bliver tilbudt mad mange gange i løbet af dagen.

Hendes temperatur bliver nu målt 3 gange dagligt. Den ligger mellem 37,7 C og 37,8 C. Mandag morgen målte jeg pludselig 37,5 C, til middag mandag 37,1 C og straks tænkte vi, nu starter hun snart fødslen, men nej! til aften var den stigende igen og målte 37,5 C. Så vi må tålmodigt vente.

Hun er nu temmelig besværet at den store mave, og puster meget, men har det ellers godt. Da jeg ikke længere synes, hun skal være alene hjemme, må jeg vist hellere tage hende med på arbejde i morgen, så jeg kan holde godt øje med hende:)

 

Pernille (Disney´s mor)

 

4/4-2012.

 

Alt går jo super godt:) Og i hundetræningcenteret (www.sanneshundecenter.dk) hvor vi kommer et par gange om ugen, er der god hjælp at hente. Lån af fødekasse, bog om hvalpe fødsel/ hvalpe opvækst, og diverse gode råd om alt:) I dag er vi også blevet en bøtte hvalpemælks erstatningpulver rigere efter træning (dog efter udsagnet "hvis du har det, for du ikke brug for det") Hvor er det bare dejligt med sådan et netværk, hvor der er så meget hjælp at hente. 

Disney vokser, puster og stønner. Hvis hun skulle sætte dagsorden lå hun i haven hele tiden. Dog er det så koldt sidst på dagen , at hun ikke selv må bestemme, hvilket bestemt ikke passer damen. Hun sidder ved døren og kigger på alle der går forbi, med store "bebe" øjne, og vi skal så holde øje med, ungerne ikke giver efter for de store brune øjne, ellers sørger for hun kommer ind igen kort tid efter igen. Men men!! Vi ved, hvad hun laver når vi ikke kigger:)

 

 

 

Store huller i haven!!!! Tror gerne hun vil føde hvalpene under vores terrasse, så vi må hellere passe på når tid kommer.

 

Pernille (Disney´s mor)

 

1/4-2012.

 

Disney er i dag blevet trimmet på maven, så der er fri angang til mælkebaren, når hvalpe kommer. Når hun står eller ligger kan man ikke se noget.

 

 

 

Men hvis man lige vender hende om, kommer dette tykke maveskin til syne:)

 

 

Hun er godt nok tyk nu, og jeg tror de næste 1,5 uge blive lange for hende, håber de små pus vokser langsomt, men det gør de jo nok ikke.

Hun har fået sin ormekur, og skal nu igang med at spise 3 gange om dagen, da der ikke er plads til den normale mængde mad længere. Ellers er hun ved super mod, humøret fejler ikke noget, hun gider dog ikke lege med de andre længere.

 

Pernille (Disney´s mor)

 

 

28/3-2012.

 

Tiden går! Endnu en uge er tilbage lagt. I løbet af den sidste uge er Disney begyndt at spise ren hvalpe foder, og det passer hende helt fint, både appetiten og maven har det mægtigt.

Fredag står den så på ormekur til hende.

Hun vokser som forventer, og vil rigtig gerne tilbringe tiden i haven, ikke at hun har travlt med noget, men synes åbenbart bare det er rart, at ligge på græsplænen og sove. Hun er meget rolig, og jeg har trænet med hende for sidste gang inden fødslen. Hun har ikke længere samme iver, og udførelsen af kommadoerne er gået meget ned i tempo, så nu skal hun vist bare bruge krafter på de små hvalpe.

Fødekassen er i dag kommet i huset, så hun kan vænne sig til den, og hun tog godt imod den, så der måtte kameraet frem:)

 

 

Pernille (Disney´s mor)

 

 

21/3-2012.

 

Netop hjemvendt efter 5 dage på ski, og så kunne jeg virkelig se forskel. Disney er efterhånden temmelig slatten, hun følger fint med på gåturene også med samme energi som før, men inde er hun blevet meget rolig. Normalt følger hun med i alt hvad der foregår, men nu bliver der brugt meget tid på at sove. Hun puster ofte, og løber ikke med samme lethed og smidighed som normalt. Appetiten svinger fra at tømme skålen, til at kigge i den, som lå der noget virkelig usmageligt. Fredag skal hun igang med, at spise hvalpefoder, så vi er sikre på, de små vapser for alt, hvad de har brug for. 

 

Pernille (Disney´s mor)

 

12/3-2012.

 

Weee, Disney er drægtig.

Så har vi været ved dyrlægen. Efter Disney fik klippet lidt pels af på maven, og maskineriet varmet op, kom der små bitte "bobler" på skærmen. Hun kunne sige der i hver fald var 4, men også at der godt MÅSKE kunne gemme sig en enkelt eller 2 bag ved. Disney tog det hele med ophøjet sindsro, stod stille til både maskinklip og kold gele på maven. 

Vi fik en snak om hvornår Disney skulle have en ormekur, og hvornår hun skulle skiftes over på hvalpefoder, samt lidt om fødsel og hvornår vi skulle på besøg igen. Nu er det virkelig spændende, at følge hende de næste 5 uger, og med sikkerhed vide der kommer hvalpe midt i april:)

 

Pernille (Disney´s mor)

 

2/3-2012.

 

Så har jeg haft ringet til dyrlæge for at bestille tid til scanningen af Disney, men han ville rigtig gerne vente til 28 dagen efter parringen, for at være helt sikker, så det betyder hun først bliver scannet d. 12/3. Men kan nu sige, at jeg tror hun er med hvalpe, ellers har hun i hvertfald besluttet, at bliver breddere over lænden uden grund. Hun er IKKE blevet tykkere ved ribbenene kun over lænden, så tror der er håb forude:) I dag har vi trænet dæk i haven i det dejlige vejr.

 

                    Ziggy-Disney-Bastian

 

Pernille (Disney´s "mor")

 

 

27/2-2012.

 

Uhh, hvor er vi spændte, vi ved stadig ikke om der er hvalpe i Disney, men sidst i næste uge vælger vi at scanne hende, så vi for vished for, om der kommer små mini Disney og Charlie vapser.

Hun har ikke ændet mærkbart adfærd, måske lidt mere træt, men det er hun som regl efter en løbetid. Hun er på standby med agility, og må nøjes med lidt almindelig lydhedhedstræningen på hjemmfronten. Bastian vores anden Schapendoes er dog dybt forelsket i hende disse dage,"underligt da hun var "klar" var han overhovede ikke interesseret, og nu hvor hun ikke længere er "klar", er han helt vild efter hende, må siges han er lidt bagud:) 

 

Pernille (Disney´s "mor")

 

19/2-2012.

 

Der er allerede gået en uge siden parringen, tiden flyver afsted, der er dog pt. intet forskel at mærke på Disney. Om kun 2 uger kan vi få afvide om der er hvalpe i hende, det bliver så spændende.

 

Pernille (Disney´s "mor")

 

 

12/2-2012.

 

Det kommende "forældre" par.

 

Sidste parring gik helt af sig selv. Nu havde de begge styr på sagerne, og var rigtig glade for at se hinanden igen. 5 min. efter ankomst hang de sammen i 32 min. Derefter gik turen ud i haven, hvor de tullede rundt og hyggede. Alt i alt en super dag, både for hundene og os.

 

Pernille (Disney´s mor)

 

12/2-2012.

 

Parring

 

Så kom dagen vi ventede på. Fredag d. 10/2 begyndte hun at spille op til hanhundene i huset. De var dog fuldstændig ligeglad med hendes tilnærmelser, og vi tænkte det måske var fordi, hun ikke var rigtig klar. At hun bare spillede op, men når de så prøvede på noget, ville blive sat på plads. Vi besluttede dog, at tage hende med over til en anden hanhund, der måske var mere interesseret, og se hvad hun sagde til det. I de første minutter tydede alt på, det var for tidligt, men pludselig kravlede han op på hende, og hun sagde i hvert fald ikke fra.

Da vi hellere ville tage turen til Odense en dag for tidligt, end en dag for sent, tog vi afsted om aftenen.

Da vi ankom ved Charlie startede de med at være i haven, og det blev hurtigt tydeligt at hun var klar, og det var Charlie også. Men første gang for dem begge, tog lidt på krafterne hos Charlie, og det lykkes ikke rigtig for dem. Det blev for koldt at stå ude med dem begge, og vi gik indenfor. En smule hjælp til Charlie, og så lykkedes det. De hang sammen ca. 15 min. og efter et par kopper kaffe drog vi hjem igen.

Lørdag aften tog vi turen igen og jeg skal love for, de nu havde styr på hvad der skulle ske. Efter 5 min. en vellykket parring og de hang sammen 20 min. efter. Nu tager vi en sidste tur til Odense i eftermiddag, og håber det reslutere i små nuttede hundevapser om 9 uger:)

Går alt vel vil hvalpene være klar til at flytte hjemmefra midt i juni måned.

 

Pernille (Disney´s "mor")

 

  

8/2-2012.

 

Disney er i løbetid:)

 

 

6/1-2012.

 

Så er alt klar til Disney går i løbetid. Blodprøven fundet fri, øjenlyst uden problemer, og hanhunden fundet . Nu kan vi kun vente spændt:) 

 

Pernille (Disney´s "mor")

 

6/1-2012 

 

Så er alt klar til det kommende kuld hos Schapsen, Disney går i løbetid januar/februar. Parringen er godkendt af Dansk Schapendoes klub´s avlsudvalg.

 

Mor.

Augusta DK15028/2009 kaldenavn "DISNEY"
 
Disney bor ved en familie beståede af 2 voksne og 2 drenge på 9 og 11. Derudover en schapendoes "Bastian" på 5½ år, og en Border Collie  "Ziggy" på 3½. Disney elsker sin familie både 2 og 4 benede, og har et i super humør.  
Disney er en livlig tøs, som elsker alt aktivitet. Hun løber agility og har trænet lydighed.
Hun elsker højder og har sin faste soveplads på ryglænet af sofaen. Vand er en anden ting, hun synes er helt fantastisk, havet, en å eller en vandpyt er underordnet, bare hun kan blive våd. Hun elsker fart over feltet, men kan også saktens ligge på sofaen en hel dag.
Disney har været på en udstilling med reslutatet "Excellent"
Hendes HD Status er A, og hun hendes AD status er 0, så det bliver ikke bedre:)
Hun er gentestet for PRA og fundet fri:)
Øjnlysningen godkendt uden anmærkninger:)
 
Pernille (Disney´s "mor")  www.pernilleshundemassage.dk
 
 
 
 

Far.

Kenzo også kaldet Charlie er født den 14. december 2009 og bor i Blommenslyst på Fyn sammen med sin familie; to voksne, to børn, en kat og to kaniner. Charlie går lige ind i alles hjerter med sit dejlige og venlige sind. Han er meget selskabelig og særdeles glad for både tobenede og firbenede. Han har et super temperament og er en vidunderlig familiehund. Han er kærlig, sjov, godmodig, klog,  afbalanceret, pålidelig, lærelysten og samarbejdsvillig. Sidst men ikke mindst er han en flot og velbygget hanhund. Charlie har gået til lydighedstræning, siden han var hvalp. Han har også gået til agility, som han syntes var sjovt.

Charlie er PRA ++

Røngtenfotograferet for et år siden, og har ifølge dyrlægen rigtig fine hofter.

 

 

 

 

Jubiii..

Jeg skal have hvalp til foråret 2012..

DISNEY skal have hvalpe, så jeg skal have den mest lille aktive pelsbolle med krudt i numsen.. Vi sidder pt og kigger efter hanhund til hende.

Hun er blevet kåret Excelent på udstilling = avlsgodkendt.. Der er sendt blodprøve afsted til Tyskland for at tjekke hende for sygdomme. Går og venter på svar, og kigger så efter flotte hanhunde som passer ind i vores meninger om Schapendoes hunde..

 

Disney er pt min låne hund, så jeg nyder rigtig at have hendes dejlige aktive væsen omkring mig.. Kan næsten ikke vente til hun skal parres.. Vi regner med det bliver sidst i januar - først i februar..

 

                                                                          

 

 

Schapsen.dk © 2008 • Privacy Policy • Terms of Use

www.schapsen.dk