Hvalpene 5. uge

 

Fortsættes her: Hvalpene 6. uge

 

 

16/5-2012.

 

Endnu en dag med møgvejr, men nåede ud 2 gange med de små uden de blev våde, og efter vejrudsigten at dømme, bliver der forhåbentligt mere ude tid i weekenden.

En stor del af mine kunde (hundemassage) er heldigvis meget interesseret i at lure hvalpe, og i dag var der 2 "hold" på nusse besøg, hvalpene nyder alle de nye tæer og fingre er skal undersøges.

 

Endnu en uge er nu gået, og tiden går godt nok hurtigt, nu har jeg dem kun 3 uger mere, og de skal nydes.

 

Hvalpe udviklingsstatus denne uge:

Spisningen går forrygende, maden bliver ikke længere blendet, kun opløst. De har fået første ormekur. Tænderne vælter frem i munden.

De leger mere vildt med hinanden, rusker m.m. og er begyndt at pive hvis det går for hårdt for sig.

De har været ude nogle gange, og ellers er køkkenet undersøgt grundigt igennem. Legetøjet bliver slæbt rundt i hvalpegården, samt en del aviser:)

 

Luk os ud, nu!!!!

 

Mor kommer til hjælp:)

 

Hele hunde flokken, beklager de selvlysende øje.

 

 

Pernille (Disney´s mor)

 

 

15/5-2012.

 

Vi nåede ud til morgen, inden det begyndte at regne, og minsandten om ikke hele fire kom med ud på græsset. Da morgenduggen stadig lå der var det en stor oplevelse for dem, uhh det var sært under fødderne, men når man første havde vænnet sig til det, kunne man løbe "rigtig" stærkt. Da vi vende ind igen, faldt de alle i dyb søvn, og så er de noget lettere at fotografere.

 

Spot.

 

Zebra.

 

Panther.

 

Stripe.

 

Beauty.

 

Tail.

 

Buggy.

 

Som billederne viser er pelsen begyndt at floffe lidt, man kan efterhånden godt se, de bliver langhårede på et tidspunkt:)

 

 

Her til aften ankom vores "plejehund" også. Da min søster skal til Belgien og løbe agility til WAO (det uofficielle verdensmesterskab) er hendes hunde fordelt rundt omkring. Jeg plejer, at passe en stor del af dem, men grundet de i forvejen 10 hunde (incl. babyerne) i huset, endte det med kun at blive en. Pjalte er en gammel kasteret Cooker Spaniel på 13 år næsten døv og synet er vist hellere ikke for godt længere, men en venlig og glad hund, som ikke kommer til at genere nogen i huset den næste lille uge.

 

Pernille (Disney´s mor)

 

 

14/5-2012.

 

Øv det gode vejr var her ikke længe, så de små måtte blive indendøre i dag. Heldigvis viser ingen af dem tegn på maveproblemer efter ormekuren i går, håber det holde de næste dage.

Når vi nu ikke kunne komme ud, så måtte de jo lege i køkkenet, og heldigvis var legetante Uno på besøg, hun er helt fantastisk til hvalpene, og det har de fundet ud af.

 

Skal vi lege "siger Zebra"

 

Stripe hænger i hendes øre.

 

Buggy prøver, men kan ikke nå.

 

Spot invaderede de store hundes pude.

 

Panther undersøger om der er mælk i baren, men øv det var der ikke.

 

Mor Disney er også ved at have sine problemer, de er simpelt hen så store nu, at det knibe hende at fodre dem liggende, så hun må stå og lade dem hænge under hende.

 

Det er hårdt at være mor.

 

Bastian som ellers ikke bryder sig specielt om de små, tog alligevel fusen på mig i dag. Under morgens gulvvask i hvalpegården, trådte jeg lidt for hurtigt tilbage og skræmte stakkels halvsovende Buggy (ramte ham ikke) som hvalpe gør skreg ham op, og vupti stod Bastian inde hos os, og tjekkede om den var ok, hvorefter han straks retunerede ud igen. Men tænk, han synes måske de er underlige, men der skal ikke ske dem noget:)

 

Pernille (Disney´s mor) 

 

 

13/5-2012.

 

Juuhuu, blæsten var stilnet af i dag, så alle vapserne måtte med ud:)

3 x 10 min. blev det til i dag, så begynder de at søge ind igen.

 

Hele banden på terrassen, de kom ikke længere i dag, det var rigeligt nyt:)

 

Så hyggeligt.

 

Moar kom her.

 

Beauty på opdagelse.

 

Tail kommet ud.

 

Disney er ved at have lidt plads problemer, når de "små" vil i mælkebaren.

 

Her "hænger" vi i hende.

 

Her nåede hun at lægge sig. Ja hun er der nedenunder.

 

Vi er efterhånden gode til at spise. Stripe, Buggy, Panther.

 

Beauty, Zebra, Tail og Spot.

 

Da vi nu både kan høre og se, opdager vi også når de andre hunde spiser.

 

Hallo, se os lige, vi holder godt øje med dig:)

 

Dagen bød på nye gode indtryk, men det var altså tid til den ormekur. En lille pille der skulle placeres bagerst i munden/tungen, og jeg var lidt betænkelig om, hvordan de ville tage det. Det kunne jeg dog have sparet mig, for det var en smal sag for dem alle, de synkede en gang og væk var den.

Super dag i hvalpeland, og de sover nu alle tungt. (Panther ligge på skødet af mig og sover, da det var hendes tur til, at opdatere hjemmeside med mig.

 

Pernille (Disney´s mor)

 

 

 

12/5-2012.

 

I dag er hvalpene startet på, at få 4 måltider i stedet for 3, og det har passet dem rigtigt godt, så sådan fortsætter vi fremover. Mere og mere vågne er de, og jeg ville virkelig ønske blæsten ville tage lidt af, så de kan komme med udenfor, tror de vil nyde det rigtigt meget.

Efter 3 lange uger hvor vores drenge ikke måtte have legekammerater med hjem, skulle der rådes lidt bod på det, så Micki inviterede drengene fra klassen til overnatning. Tror hvalpene synes ideen var rigtig god, for først kom 3 hold forældre og afleverede drenge, som alle jo skulle hilse på de 7 vidundere, hvorefter der var 10 drenge hænder til at nusse.

 

Bare hyggeligt med besøgende.

 

Derefter kom et hold hvalpeinteresseret, som også skulle nyde de små.

 

Man bliver straks overfaldet:)

 

Så havde hvalpene fortjent lidt fred og ro samt en god lur , så drengene fik besked på at holde sig fra dem:)

Disney prøver at rydde op efter måltidet, men det er svært når der hænger 6 baracudaer under hende.

 

Hun opgav og lagde sig til at hygge med dem i stedet.

 

Stripe flad som en pandekage.

 

En dag hvor hvalpene virkelig er blevet nusset igennem, og lige nu sover de alle sødt, inden de skal have lidt godnatmad:)

 

Pernille Disney´s mor

 

 

11/5-2012.

 

Endnu en dag i hvalpeland er kommet til ende. De har haft en mægtig dag. Jeg startede dagen med at udvide hvalpegården igen, og dette medførte, at alle vapser fik frit løb i køkkenet mens ommøbleringen stod på, det var sjovt, alle kroge blev undersøgt. Jeg måtte dog lige stoppe Stripe, hun var på vej om bag ved køleskabet, og alene i huset var jeg nok ikke i sat til, at flytte skabet, hvis hun kom i klemme. Da de er rigtig gode til, at søge aviserne til at gøre sig rene på, vil jeg nøjes med at lægge aviser i halvdelen af gården, og håbe de ville søge derhen. Men enkelte undtagelser er det faktisk også lykkes for dem, og så har de frit løb i resten.

 

 

Så meget plads har vi nu:)

 

Og det var godt med den udvidede plads, for vi fik besøg af hvalpekøbere, som straks indtog den nye plads.

 

De havde medbragt "barselsgave" til Disney (gnaskestænger), så hun var travt optaget med at tigge, mens de indtog pladsen ved hvalpene.

 

Efter det dejlig besøg og alt nysseriet var krudtet gået af vapserne.

 

Da Buggy senere var i køkkenet uden de andre, måtte der bare puttes med moar.

 

Nåh, vi hygger:)

 

Og her en lille video af Buggy, Beauty og Stripe, går vist hårdt ud over Stripe.

 

http://youtu.be/EAlK3Z4fbHk

 

Pernille (Disney´s mor)

 

 

 

10/5-2012.

 

Kameraet har haft en off dag, men vender forhåbentligt tilbage igen i morgen:)

 

Stripe har som den eneste stadig tynd mave, og derfor venter vi lige med ormekuren lidt endnu. Hun har fået zoolack, så vi håber på bedring i morgen.

 

Denne uge må hellere starte på vanligvis med vægtskemaet.

 

Navn

Fødslen

1. uge

2. uger

3. uger

4.uger

Spot

295g

590g

1005g

1280g

1550g

Zebra

300g

604g

950g

1204g

1530g

Panther

273g

560g

920g

1150g

1400g

Stripe

264g

540g

870g

1100g

1420g

Beauty

266g

545g

880g

1150g

1420g

Tail

266g

560g

920g

1170g

1400g

Buggy

284g

575g

960g

1220g

1430g

 

Hvalpene kommer dagligt med ud på køkken gulvet udenfor hvalpegården, enten alene eller 2 sammen. De er rigtig nysgerrige, og render rundt og undersøger alt ting. Efter en god runde vender de dog tilbage, hvor jeg sidder, og hopper op og vil lege. Det er ikke længe af gangen, de bliver stadig hurtig trætte, og må retur til soveland. De er rigtig glade, når jeg træder ind til dem i hvalpegården, så jeg skal passe godt på, hvor jeg sætter sine fødder, da de hopper rundt om mine ben. 

 

Jeg glæder mig til, at se hvad denne uge bringer:)

 

 

Pernille (Disney´s mor)

 

 

 

 

 

 

Læs om hvalpene 4. uge her!

 

 

 

Schapsen.dk © 2008 • Privacy Policy • Terms of Use

www.schapsen.dk