Hvalpene 4. uge

 

 

Fortsættes her: Hvalpene 5. uge

 

 

 

9/5-2012.

 

Min 4 uge med hvalpene er snart gået, og det er jo halvdelen af min tid med dem:( Tiden går godt nok hurtigt.

 

Status hvalpe udvikling denne uge.

De er begyndt at spise fast føde, hvilket også giver mere den anden vej ud. De første tænder er brudt igennem. De har stadig bedre styr på deres bevægelser, og leger meget med hinanden. Legetøjet i gården for også mere opmærksomhed. De fleste kan nu klø deres øre uden at vælte:)

 

I morgen skulle de have deres første ormekur, men et par stykker haft tynd mave i dag, så jeg venter lige til der er styr på dem, da det godt kan give lidt maverod.

 

Morgenvejningen er efterhånden blevet til en gætte konkurrence, de fiser rundt i skålen og det samme gør tallene på vægten, men her til morgen fangede jeg dem godt søvndrukne, og de sov alle videre i mens.

 

Spot

 

Zebra

 

Panther

 

Stripe

 

Beauty

 

Tail

 

Buggy

 

En skål er nok.

 

Tail´s nye soveven.

 

Marc og hans ven for noget opmærksomhed.

 

Panther i dyb søvn.

 

Pernille (Disney´s mor)

 

 

8/5-2012.

 

Jeg har fået en ny "hobby", at pille clips ud af aviser:) Der går godt nok mange i løbet af en dag:) Hver gang en har tisset bruges en ny avis, efter hvert måltid bliver alle aviser skiftet.

De er nu alle med tænder, det vil sige alle med hjørnetænder, og nogle af dem med lidt flere, de er spidse og man skal nu passe på sine fingre, da de ynder at sætte dem i alt:)

 

Her er Zebra igang med min fod.

 

De sidste fik klippet negle i dag, så nu er der bund i det (til næste uge)

 

Hvad kigger du på? Tail

 

Beauty er blevet træt.

 

Det er vi faktisk allesammen.

 

Spot er helt væk.

 

Glemte helt vægtskemaet denne uge, så her kommer det.

 

 

Navn

Fødslen

1. uge

2.uger

3.uger

Spot

295g

590g

1005g

1280g

Zebra

300g

604g

950g

1204g

Panther

273g

560g

920g

1150g

Stripe

264g

540g

870g

1100g

Beauty

266g

545g

880g

1150g

Tail

266g

560g

920g

1170g

Buggy

284g

575g

960g

1220g

De har taget yderligere på siden da, den største Spot vejede 1460g til morgen. Så det går stadig op vægtmæssigt for alle, og de følges pænt ad alle sammen:)

 

Pernille (Disney´s mor)

 

 

7/5-2012.

 

Nu går det altså stærk. De små er mere vågne, og sikke en aktivitet de ligger for dagen. De bener rundt i hvalpegården, når de lige er vågnet, er det for at finde et egnet sted til tisseriet, derefter for at finde en af de andre. Så bliver der gryntet, kæmpet, knurret mens de prøver krafter med hinanden. Legetøjet er også ved at få lidt opmærksomhed.

Neglene er igen blevet syle spidse, så de skulle klippes. Det er ikke så let, som for 2 uger siden. Pelsen er begyndt at skjule de små syle, og det med at opholde sig stille i vågen tilstand, er noget af en opgave. Jeg fik klippet de 4 i dag, og vil tage de sidste 3 i morgen.

Disney kæmper stadig med at få sul på kroppen, og indtil videre lykkes det ikke rigtigt. Hun for uanede mængde mad, men det render vist lige ned i mælken, for det sætter sig ikke på hende. Tilgengæld er hun mægtig glad, og nyder det gode vejr. Hun bliver overfaldet af de små baracudaer, når hun træder indenfor i hvalpegården, så hun opholder sig meget i sikkerhed undenfor.

Ziggy og Bastian kan stadig ikke "se" de små pus, og kommer en af dem hen i mod dem, springer de baglæns og flygter i sikkerhed:) Uno Majbritt´s hund synes tilgengæld de er meget sjove.

 

Uno og Tail.

 

Stadig Uno og Tail.

 

Tail prøvede desperat at fange hendes lange øre, men hver gang hun hoppe lidt op væltede hun. Zebra prøvede om der evt. kunne komme mælk ud af den sorte hund, men Uno flyttede sig hele tiden, lige når han var tæt på målet:)

 

Vi er nu fælles om at spise alle mand, og det går strygende.

 

Pernille (Disney´s mor)

 

 

6/5-2012.

 

Jo jo, i dag fik vi styr på spiseriet, og det allerede fra morgenstunden. Da interessen ikke har været særlig stor, besluttede jeg, at ændre lidt på sammensætningen og konsistensen. Ingen mælkepulvererstatning i stedet A38 og knap så flydende. Om det var det, eller om det bare var det helt rigtige tidspunkt, ved jeg ikke, men hold da op, hvor de gik til den. Ingen fik hjælp, de kastede sig nærmest over maden. Denne spise glæde har varet hele dagen, og alle 3 måltider har været en rygende succes. De var bare klar i dag:)

 

Alle i fuld gang, og helst samme skål.

 

Vi kan godt dele.

 

Panther har haft den fornøjelse, at få en pote i hoved smurt ind i massen.

 

Efter endt måltid, dingler de mætte op på puden igen, hvor de starter den store rengøring af hinanden, for tilsidst at vælte omkring i dyb søvn.

 

Pernille (Disney´s mor)

 

 

5/5-2012.

 

Sådan noget møg. Blev til aften gjort opmærksom på, at hjemmesiden ingen billeder havde længere. Jeg har ingen anelse om hvorfor, men ganske rigtigt var de alle væk:( Jeg har nu prøvet at geninstallere mange af dem, og håber virkelig de stadig er der i morgen, og jeg er hellere ikke blevet helt færdig endnu, men arbejder på sagen. En temmelig tidskrævede opgave, da jeg gerne vil putte de rigtige billeder ind de rigtige steder igen.

Nok om det:)

Har nu sovet i min seng 2 nætter, og det er ganske fantastisk, og ingen problemer for Disney og vapserne. Hun vækkede mig til morgen kl. 6.30 og skulle ud. Da jeg så var oppe klarede jeg lige fodring af de små, vejning, nye tæpper/aviser og gulvvask i hvalpegården, for derefter at gå i seng igen. Uhh, det var dejligt, 1,5 time mere på øjet var lige det jeg manglede, og at familien så havde sørget for morgenmaden inden de vækkede mig, jaaa dejligt:)

Spisningen er stadig ikke helt i vinkel, de er ikke altid lige interesseret (selvom jeg ved hvornår Disney sidst har fodret) men har oplevet det er forskelligt, hvem af de små der tager fra. Da de alle stadig tager på i vægt, og bliver tilbudt "ekstra" mad 3 gange om dagen, sover flere timer i streg, ja så er alt nok i skønneste orden.

 

Nyt legetøj kom idag i kassen (ikke at det har den store interesse endnu) men det blev undersøgt.

 

Vi ELSKER hinanden, og vil gerne mysse.

 

Til aften kom Majbritt´s bror, svigerinde og 2 børn for at lurer på de lækre hvalpe, og det passede lige med 15 min. aktivitet i gården. De blev nusset, kløet og krammet, hvilket bestemt passede dem ganske glimerende. Disney var lige OBS de første 5 min. hvorefter hun lagde sig ned, og holdt øje på afstand, men da ingen af hendes babyer brokkede sig, tog hun det helt roligt.

 

Spot blev nusset så meget, at han tilsidst måtte sove NU:)

 

I morgen vil jeg fortsætte med at putte billeder tilbage på hjemmesiden, men håber i første omgang, at de nuværende billeder bare BLIVER der.

 

Pernille (Disney´s mor)

 

 

4/5-2012.

 

Dejlig dag. Startede dagen med rengøring af hvalpegården. Efter morgenmadens grisseri, blev alle hvalpe flyttet ud, og alle tæpper/pude byttet ud med rene, alle aviser ud, gulvet vasket, for igen at dække det hele til med aviser. Uden morgens rengøring blev hvalpegården igen udvidet med et par fag, så de har mere plads at vakle rundt på. De er blevet gode til at søge aviserne, når der skal noget ud, og holder sig pænt fra puderne. Spisningen er også i bedring, nu er der 4 der klare sig selv, og kun 3 der skal hjælpes lidt, men det er ikke noget "kønt" syn. De står i tallerken smurt ind i "grøden", men der ryger noget indenbords, og så tager vi rengøring bagefter. Lige nu for de budet 3 gange om dagen, og ellers står Disney for resten.

Første hold hvalpekøber var forbi i dag, og Disney tog det rigtig pænt, at have fremmed folk ved hendes hvalpe, hun havde godt øje med alle, og skulle lige tjekke renligheden på de små der blev løftet op. Det er først nu der er "åbnet" op for besøgende, og jeg var spændt på om det ville stresse hende, men det virkede ikke slemt for hende.

Dernæst kom min mor på besøg, hun havde virkelig glædet sig til, at kunne besøge de små, og synes vist 3 uger ventetid var temmelig længe:) De skal nok nå at møde mange voksne og børn, inden de skal herfra, men vi starter lige roligt op.

De er meget glade for at se os i hvalpegården, når de er vågne, og kommer straks muldrende for, for at blive nusset, bide lidt eller bare putte op ad en.

 

Så meget plads har vi nu.

 

Hey, hvad laver du derude mor?

 

Kom nu herind!!

 

Pernille (Disney´s mor)

 

 

3/5-2012.

 

Så blev vi alle 3 uger. Tiden flyver afsted:)

Disney har det klart bedre i dag, efter lidt zoolack og skåne kost, er maven i bedring. Hun har ingen feber, og er i godt humør, men tror ikke mælkemængen er helt i top:(

 

Denne 3 uge vil jeg starte med, et nærmere kig på de syv dejlige vapser.

 

Begge billeder er SPOT, først fødte hanhund.

 

Zebra, Hanhund.

 

 

 

Panther, Tæve.

 

 

Stripe, Tæve.

 

Beauty, Tæve.

 

Tail, Tæve.

 

Buggy, hanhund.

 

Sådan ser de ud 3 uger gamle.

 

Vi arbejder stadig med den nye mad form, og de er ikke lige interesseret hver gang, men der er helt klart fremgang.

De har fint vænnet sig til deres nye plads i huset, og kassen stå oftes tom hele dag, hvor i mod puden bliver godt slidt. De flytter sig ud på gulvet, når de gør sig rene, og selv det har de nu styr på, uden mors hjælp.

 

 

 

Læs om hvalpene 3. uge her!

 

 

 

Schapsen.dk © 2008 • Privacy Policy • Terms of Use

www.schapsen.dk